fbpx

Vilka är de vanligaste SEO-misstagen att undvika 2023?

Sökmotoroptimering (SEO) är en kritisk aspekt av webbdesign och utveckling. Det är viktigt att lära sig grunderna i SEO för att rankas bra på sökmotorernas resultatsidor. Den här artikeln kommer att diskutera några vanliga misstag inom SEO och hur man undviker dem.
de mest vanliga seo misstagen och hur man undviker dem

I dagens värld går alla företag online. Entreprenörer funderar på att bygga sitt varumärke på en onlinemarknad redan innan de funderar på hur de ska sälja sina produkter på den fysiska marknaden. 
SEO är en av de bästa strategierna för att visa ditt varumärke på online för att bygga ett varumärke på internet. Sökmotoroptimering är en del av varje organisations marknadsföringsstrategi eftersom det är kostnadseffektivt och ger dig långsiktiga resultat. 

Sökmotoroptimering är en kraftfull strategi som är lätt att implementera, men att bemästra det är inte för alla. 

I den här artikeln kommer vi att lista några vanliga misstag som du kan göra inom SEO för att hålla ett öga på dessa i framtiden. Dessa nämnda misstag hjälper dig att förbättra din SEO-strategi. 

Innehållsförteckning

Ingen SEO plan eller mätbara mål

Ett SEO misstag som du bör undvika att göra skulle vara att inte ha specifika SEO mål.
Den främsta anledningen till att du måste ha mål när du implementerar en SEO-strategi är att den ger dig en måttstock för att jämföra resultat, samt förstå de mätvärden du ser. Om du till exempel försöker öka din omvandlingsfrekvens(conversion rate), men du har många besökare per månad, kommer du att kunna förstå från statistiken att du inte har en effektiv metod för konvertering, men att du inte har några problem med att få webbplatsbesökare.

Tunt och duplicerat innehåll

de mest vanliga seo misstagen och hur man undviker dem - duplicerat innehåll

Innehåll är kungen inom SEO. Det är ett faktum som alla SEO-proffs känner till, och vi hör detta gång på gång. Det är sant eftersom en webbplats rankas efter de sökord som används i innehållet. 

Ett vanligt misstag som du mest kan se hända är att ha tunt innehåll på webbplatsens produkt- och tjänstesidor. Bra innehåll på en sida hjälper besökarna att förstå att de kommer till rätt plats för sina frågor. 

För tunt innehåll kan ibland innehållet du publicerar på din webbplats också ha publicerats på andra webbplatser. Detta leder till att duplicerat innehåll skapas. 

På grund av bristen på korrekt innehållsanalys försvinner problem med dubbletter av innehåll ibland obemärkt. När webbutvecklare lägger upp innehåll på webbplatsen kan de också gå miste om effekten av dubblettinnehåll på webbplatsens SEO.  

Att ha tunt, skrapat, duplicerat och lågvärdigt innehåll är stora men vanliga misstag som kan leda till ett tunt innehållsstraff från Google och drastiskt försvåra dina SERP-resultat. 

Dåligt sökoptimerade bilder

Webbplatser med läckra bilder är alltid lukrativa och fantastiska. Men att lägga till bilder av hög kvalitet utan korrekt optimering av bildtaggar är en dålig praxis för SEO. Det orsakar också dålig sidladdningshastighet eftersom webbplatsens avvisningsfrekvens blir högre.

Innan du lägger till någon bild, se till att bildens alt-text är optimerad med rätt nyckelord. Att lägga till bildbeskrivningar är lätt för användare att förstå syftet med bilden. Det bör du också tänka på

  • Filtyp av bild (PNG, JPG)
  • Höjd & storlek på bilden
  • Bildkomprimeringsnivå

Långsam hemsida

Att ha en långsam webbplats i denna tid kan vara skadligt för din sökoptimering. Detta beror på att de flesta användare vill ha sina svar så snabbt som möjligt. Om de klickar på din webbplats och den inte laddas inom några sekunder, kommer de sannolikt inte att stanna kvar länge. Google förstår detta och betraktar hastighet som en av rankningsfaktorerna för en webbplats. De kan enkelt upptäcka detta genom sökrobotar som crawlar igenom din webbplats. Om din webbplats laddas långsamt kommer sökmotorernas sökrobotar att ta längre tid att skanna igenom den. Du kan göra din webbplats snabbare på olika sätt, som att minimera HTML- och CSS-kod och minska bildstorlekarna.

Inget SSL-certifikat

Google har deklarerat SSL-certifikat som en SEO-booster sedan 2014. För att öka webbplatsens säkerhet är SSL-implementering ett måste. SSL betraktas nu som en rankningssignal för bättre sökmotorresultat.

Webbadress med HTTP betyder att din webbplats har en svag webbplats som definitivt har en negativ inverkan på att ranka din webbplats. Om din webbplats samlar in användarnas personliga information och har ett betalningssystem då är det ditt ansvar att se till att kanalen är säker annars kommer du att förlora ranking. Enligt forskning surfar 80% av användarna inte på webbplatsen med HTTP-indikation, därför ökar andelen webbplatsnedgång och det påverkar direkt SEO-rankningen.

Att ha ett SSL-certifikat kan ge dig tre lager av säkerhet-

  • Datakryptering
  • Dataintegritet
  • Dataautentisering

Att inte mobilanpassa hemsidan

de mest vanliga seo misstagen och hur man undviker dem - mobilanpassa hemsidan

Glöm inte din mobila målgrupp. Eftersom mobilsurfning gått förbi datorsurfning måste din webbplats optimeras för mobila enheter.

Under de åren har det blivit ett krav att  göra en webbplats ska vara fullt responsiv. Eftersom människor vill ha allt på språng, är det huvudfokus för dig att designa en webbplats som kommer att vara flexibel i det mobila gränssnittet.

Om du analyserar webbplatsens trafik kommer du att se att de flesta av dem är smartphoneanvändare. Om användaren inte får en smidig användarupplevelse kommer trafiken automatiskt att minska.

En mobil responsiv webbplats kräver att man justerar alla sajtens bilder, text som ska justeras på gränssnittet avseende typer av enheter. Utan denna funktion kommer alla element att göras mycket dåliga vilket kommer att lämna ett dåligt intryck på användaren. Du kan testa om din hemsida är mobilanpassad på Google Search Console.

Dåligt underhåll av din webbplats

Ett annat område som kan påverka din SEO negativt 2022 är dåligt underhåll. Google belönar webbplatser som är informativa och att inte underhålla din hemsida kan resultera i att din hemsida halkar ner i rankingen.

Kom ihåg att sättet att göra bra resultat i sökmotorer är att ha bra content. En del av att vara det bästa resultatet är att se till att din webbplats är väl underhållen. Google vill inte skicka sina användare till dåligt underhållna hemsidor, och det är därför mindre sannolikt att visa resultat från hemsidor som har dåligt underhåll.

Du bör regelbundet kontrollera din webbplats för att se till att allt fungerar som det ska, att du har en bra intern länkstruktur och att ditt innehåll är uppdaterat och helt optimerat.

Sammanfattning

SEO är avgörande i våra dagar. Men webbplatser fortsätter att göra misstag och integrera dem i sin strategi. Detta skadar deras sökmotoroptimering allvarligt och resulterar i att de faller ner i sökrankingen. Lägre sökranking innebär färre besökare, eftersom din webbplats inte kommer att vara lika synlig. Detta kan skada din försäljning och till och med få dig att gå i konkurs. Genom att förstå misstagen som anges i den här artikeln är vi övertygade om att du kan förbättra din SEO-strategi, vilket kan hjälpa ditt företag att växa. 

Naturligtvis är det största SEO-misstaget du kan göra 2022 att inte spendera någon tid alls på SEO. Det är ett misstag som många gjort i många år och nu desperat försöker komma ikapp sina konkurrenter som rankas och ökar sin försäljning. 
Om du ännu inte har börjat arbeta med SEO se till att du börjar ASAP, annars kommer det att ta ännu längre tid att komma ikapp! 

Är du redo att börja ta SEO på allvar? Kontakta oss så kör vi!

Prisförfrågan

Vi kontaktar dig inom 24 timmar.