fbpx

Vad kostar en hemsida?

Du har säkert tänkt att du eller ditt företag behöver en hemsida men att det är för dyrt eller inte vet hur mycket det ska kosta att köpa en hemsida.

Det är en av de vanligaste frågan vi får om hemsidor. Priset på en hemsida varierar beroende på hur avancerade och personliga lösningar du önskar och hur mycket du är villig att göra själv.

Vad kostar det då?

Priset på en hemsida avgörs av många faktorer, bland annat dessa: 

Funktioner

Tänk efter vilka funktioner du behöver på din hemsida.
Det är Lite olika hur webbyråer säljer funktioner. Det finns paketlösningar med många funktioner till en högre kostnad.

Antal sidor

Enkelt arbete att mata in text och bilder och få det att se bra ut. Kontroll av länkar och olika språkversioner. Många sidor ger mer arbete och påverkar priset. Här kan du påverka priset om du gör några sidor själv.

Layout

Priset påverkar hemsidan om layouten utgår från mallar eller om den ska bli personlig och byggas upp.
Det går att få en personlig anpassning även om man använder mallar och leverantören kan sälja mallarna fler gånger så du behöver inte betala allt själv.

En unik personlig layout tar längre tid och blir dyrare.

Underhåll

Innehållet ska fånga besökaren att stanna kvar och inte klicka vidare till annan sida.

Texten och innehållet måste vara på ett språk som är lätt att förstå. Översättningar viktiga till de språk som besökarna har. Mycket av text och bild kan man lägga in själv annars kan man ta hjälp av en webbyrå för hjälp.

Att tänka på!

En sökoptimerad hemsida rankas högre i sökmotorer och då får de fler besökare.
Sökoptimering är ett manuellt jobb och kan man inte själv så anlitar man en seo webbyrå.

Ofta ställda frågor angående hemsidekostnader.

Nedan listar vi frågor som vi ofta får när kunder vill beställa en hemsida från oss.

Vi på Webb of Sweden anser att varje företag är unikt och därför erbjuder vi  skräddarsydda offerter till varje hemsida för företag vi skapar. För oss är det även viktigt med tydlig prissättning och därför erbjuder vi fasta priser på all vår utveckling. 

Beror på hur mycket du vill göra och vad du vill lägga tid på. Som företagare har man inte all tid i världen för att leta efter alla verktyg för en hemsida. Därför finns vi! Vi hjälper er med allting gällande er hemsida så som: domän, hosting, design m.m.

Vi utvecklar ofta färdigt ett första utkast efter 10-14 arbetsdagar. Sedan behövs ofta några dagar till för justeringar och kompletteringar från kunden.

Vi kan utveckla hemsidor i de flesta olika CMS-systemen, men är särskilt profilerade inom WordPress som är kostnadsfritt och det mest populära systemet på marknaden idag.  

Vi använder vanligtvis Elementor för att bygga hemsidor men beroende på kundens hemsida eller önskemål så kan vi använda andra sidbyggare.

En SEO-byrå varierar mycket i pris. Det kan variera från 2000 kronor i månaden upp till flera miljoner beroende på omfattning. Vi på Webb of Sweden har vi valt att sätta ett fastpris för SEO baserat på antalet webbsidor, och en låg månadskostnad för service och rapportering.

Ja, ditt företag borde investera i SEO. Sökmotoroptimering erbjuder ett sätt att öka trafiken utan att betala för varje klick.
När du kör PPC-annonser kommer du att debiteras för varje enskilt klick som kommer till din webbplats via den kanalen. Men om din webbplats rankas organiskt på sökmotorerna är denna trafik i princip gratis (åtminstone i form av en kostnad per klick). Naturligtvis kräver det investeringar i kompetens och resurser för att ranka en webbplats på SERP:erna.

Vi underhåller gärna ditt företags hemsida! Det är något vi gör för små och stora företag. 
Kontakta oss här för att komma igång!

Vi på Webb of Sweden har utvecklat hemsidor till företag i flera år. Därför vet vi vad som krävs för att skapa en hemsida och digitala resurser som ger resultat och ökar företags försäljning. I all vår utveckling ser vi till företagets profil och hur det kan omvandlas till en design och tonalitet som skapar bra resultat och högre rankning.

Kontakta oss om du har fler frågor

Har vi missat att svara på något som du undrar över? Tveka inte att kontakta oss!

BOKA ETT KOSTNADSFRITT MÖTE

Vi kontaktar dig inom 24 timmar för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att komma igång med din digitala marknadsföring.

Prisförfrågan

Vi kontaktar dig inom 24 timmar.