Hem » SEO
a

SEO - sökmotoroptimering

När era potentiella kunder söker efter era produkter eller tjänster på Google är det viktigt att ni syns så högt upp som möjligt i sökresultatet. För att säkerställa att ni tar del utav trafiken från sökmotorerna bör ni därför arbeta kontinuerligt med sökmotoroptimering, eller SEO som det också kallas.

Vill du ha en gratis SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi en analys med massa värdefull data till dig.

Vill du ha en gratis SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi en analys med massa värdefull data till dig.

Analys av hemsida.

Vi utför en analys av din nuvarande hemsida och ser över de faktiska resultaten. Vi börjar med att välja ut sökord som beräknas tillföra bäst resultat. Bedömningen görs utifrån relevans, sökvolym och konkurrens inom din bransch. 

Åtgärdsplan.

När vi har gjort en djupgående analys av vår er webbplats så ger vi specifika rekommendationer för åtgärder som vi givetvis åtgärdar åt er kontinuerligt.  I vissa fall väljer kunden att göra det själv. Vårt arbete med sökmotoroptimering pågår under hela avtalsperioden.

Optimering.

En rad olika implementeringar och inställningar på hemsidan för att förbättra laddningstiden framförallt. Då Googles algoritmer rankar snabbare sidor högre är en snabb sida ett måste i SEO arbetet.

Rapportering & Nyckelord.

Allt eftersom arbetet kommer igång kommer vi givetvis att följa resultatet löpande. Vi ser till exempel till att de söktermer ni väljer presterar sakta men säkert och förbättrar sina positioner. Statusrapporter skickas vanligtvis till dig som kund minst en gång i månaden.

Frågor om SEO och sökmotoroptimering.

Svar: Ju högre upp ni syns på sökmotorer, desto större chans är det att kunden väljer just er. För att säkerställa att våra kunder inte går miste om affärer hjälper vi som SEO byrå ert företag med just det. Den ökade trafiken till er hemsida resulterar sedan i fler köpande kunder och högre omsättning.

Svar: Det är omöjligt att ge ett konkret svar på detta.
En helt ny hemsida utan historik tar i regel betydligt längre tid om man jämför med en webbplats med lång historik och ett redan upparbetat länknätverk.
Med det sagt kan det ta alltifrån veckor, månader och år innan du kan se effekten utav sökmotoroptimering.

Svar: I stora drag handlar det om att på olika sätt stärka upp en domän, och göra det tydligt för sökmotorernas algoritmer att förstå vad den aktuella hemsidan innehåller. Frågar du som företag olika SEO byråer får du ofta olika svar på varför just den byrån är bäst lämpad för dig.

Svar: Den är absolut viktig. Om er hemsida laddar på max ett par sekunder så är det bra nog. Skulle ni ha en laddningstid på över 4-6 sekunder så skulle det absolut kunna leda till sämre placeringar på Google.  Då bör ni se över hur ni kan förbättra laddningstiden och där finns det en mängd ingrepp för att förbättra hemsidans laddningstid. De tekniska bitarna kan vi hjälpa er med, kontakta oss här

Svar: Det är oerhört svårt att på förhand ge en rimlig indikation kring prisbilden för arbete med seo. Om ni som kund verkar i en konkurrensutsatt bransch då kommer det rimligtvis krävas mer arbete, vilket i sin tur leder till en högre kostnad.
Gällande allt ifrån hur stark er domän är till hur er hemsida rent tekniskt är uppbyggd. Därför bör det genomföras en gedigen seo analys kring dessa parametrar innan man kan förvänta sig en seriös indikation på tidsåtgång och prisbild på sökmotoroptimeringen.

Svar: Ja, du kan utföra seo på egen hand förutsatt att du har både kunskap och tid att genomföra det arbetet som krävs. Utmaningen är dock att sökmotorerna löpande ändrar och uppdaterar sina algoritmer. Detta gäller givetvis även om du anlitar en seo byrå. Det finns många som vill utge sig för att vara proffs på seo samtidigt som de refererar till ett arbetssätt som är inaktuellt. Därför är det viktigt att anlita en webbyrå som ökar din synlighet på Google och använder moderna, beprövade tekniker.

Svar: Vi kan aldrig lämna garantier till våra kunder. Vi brukar dock ha en gemensam målbild tillsammans med våra kunder kring vad vi vill uppnå på en specifik tidsperiod.

Svar: On-page SEO syftar till de optimeringsinsatser man gör på sin webbplats kopplat till innehåll, teknik och prestanda. Off-page SEO syftar bland annat till länkanskaffning, det vill säga att få refererande domäner att länka till ens webbplats.

Svar: Eftersom besökare i sökmotorer är på jakt efter något är organisk trafik en av de absolut mest konverterande trafikkällorna, som dessutom ej är bunden till ett löpande tillskott av mediabudget. En optimeringsinsats kan med andra ord generera löpande trafik under en lång tid framöver för verksamheten.

%
Nöjda kunder
0 +
Projekt avklarade
0 %
Dedikerade
Låt oss hjälpa dig nå nya höjder!

Vi kan effektivisera er hemsida så att den når ut till fler potentiella kunder som i sin tur ökar er försäljning!