fbpx

Lokal SEO

En 6 stegs guide för att lyckas med lokal SEO

Introduktion

När det kommer till digital marknadsföring är sökmotoroptimering(SEO) en av de mest avgörande strategierna för att hjälpa företag att öka sin synlighet online. Men visste du att det finns en specifik typ av SEO som kan hjälpa företag att rikta in sig på sina lokala kunder?
Detta kallas lokal SEO, och det blir allt viktigare i dagens digitala tidsålder.
I den här artikeln kommer vi att utforska vad lokal SEO är, hur det fungerar och vilka fördelar det kan erbjuda ditt företag. Vi kommer också att ge dig några tips för att optimera din lokala SEO-strategi och några vanliga misstag att undvika.

så lyckas du med lokal SEO

Vad är lokal SEO?

Lokal SEO är processen att optimera din online närvaro för att locka fler lokala kunder från relevanta lokala sökningar. Det är en uppsättning tekniker som hjälper företag att rankas högre i lokala sökresultat genom att förbättra webbplatsens synlighet och lokala relevans. Lokal SEO kan vara särskilt fördelaktigt för företag med ett fysiskt skyltfönster, eftersom det kan hjälpa till att driva fysisk trafik till din plats.

Varför är lokal SEO viktigt?

Lokal SEO är viktigt eftersom det tillåter företag att rikta in sig på potentiella kunder som söker efter lokala produkter eller tjänster. Faktum är att, enligt Google, nästan hälften av alla sökningar har lokal avsikt. Det betyder att människor letar efter lokala företag för att uppfylla deras behov, och om ditt företag inte visas i lokala sökresultat går du miste om potentiella kunder.

Hur fungerar lokal SEO?

Lokal SEO fungerar genom att optimera din webbplats och onlinenärvaro för att dyka upp i lokala sökresultat. Detta innebär att optimera din webbplats innehåll och struktur, bygga högkvalitativa bakåtlänkar och se till att dina företagsuppgifter är korrekta och konsekventa i olika onlinekataloger. Dessutom är Google Business Profile en kritisk komponent i lokal SEO, eftersom den tillåter företag att visas i Google Maps och i Local Pack.

Rankningsfaktorer för lokal SEO

Det finns flera faktorer som påverkar ditt företags lokala sök rankning. Här är några av de viktigaste:

 1. Google Business Profile: Att optimera din GBP-profil är avgörande för lokala sök rankningar.
  Se till att inkludera korrekt företagsinformation, såsom din adress, telefonnummer och öppettider.
 2. Recensioner: Positiva recensioner kan avsevärt påverka din lokala sök rankning. Uppmuntra kunder att lämna recensioner på din GBP-profil och svara på dem omgående.
 3. On-Page SEO: Optimera din webbplats innehåll och struktur för lokala söktermer, såsom stads- och delstatsnamn, och inkludera din NAP-information (namn, adress, telefonnummer) på din webbplats.
 4. Bakåtlänkar: Att bygga högkvalitativa bakåtlänkar från auktoritativa källor kan förbättra din webbplats auktoritet och öka din lokala sök rankning.
 5. Lokala listor: Se till att dina företagsuppgifter är korrekta och konsekventa i olika onlinekataloger.

Fördelarna med lokal SEO

Lokal SEO erbjuder många fördelar för företag, inklusive:

Ökad synlighet: Lokal SEO kan hjälpa ditt företag att synas högst upp i lokala sökresultat, vilket ökar din synlighet för potentiella kunder.

Mer fysisk trafik: Lokal SEO kan hjälpa dig att få fysisk trafik till ditt fysiska skyltfönster, vilket hjälper dig att locka fler kunder.

Riktad trafik: Lokal SEO hjälper företag att rikta in sig på kunder som söker efter lokala produkter eller tjänster, vilket ökar chanserna för konvertering.

Konkurrensfördel: Att optimera din lokala SEO-strategi kan hjälpa dig att få en konkurrensfördel gentemot andra företag i ditt område.

Vanliga misstag att undvika vid lokal SEO

När det gäller lokal SEO finns det några vanliga misstag som många företag gör. Här är några att undvika:

 1. Förfalska recensioner: Förfalskade recensioner kan skada ditt företags rykte och göra det svårare att ranka högt i lokala sökresultat.

 2. Felaktig eller inkonsekvent företagsinformation: Se till att din företagsinformation är korrekt och enhetlig på alla onlinekataloger för att förbättra dina lokala sökresultat.

 3. Försumma GBP-profilen: Din Google Business-profil är en viktig del av din lokala SEO-strategi. Se till att den är korrekt och uppdaterad för att öka dina chanser att ranka högt i lokala sökresultat.

 4. Försumma on-page SEO: On-page SEO är viktigt för att optimera din webbplats för lokala söktermer. Se till att din webbplatsens innehåll och struktur är optimerad för lokala söktermer.

Slutsats

Lokal SEO är en viktig del av marknadsföringen för företag som vill attrahera lokala kunder. Genom att optimera din GBP-profil, få positiva recensioner, optimera din webbplats, bygga högkvalitativa länkar och uppdatera dina företagslistor kan du förbättra dina chanser att ranka högt i lokala sökresultat.

Genom att undvika vanliga misstag som att förfalska recensioner, ha felaktig eller inkonsekvent företagsinformation, försumma din GBP-profil och on-page SEO, kan du förbättra dina chanser att lyckas med din lokala SEO-strategi.

Med en stark lokal SEO-strategi kan ditt företag locka fler kunder från relevant lokala sökningar och öka din försäljning. Genom att följa de tips och råd som vi har delat i den här artikeln, kan du förbättra din lokal SEO och öka dina chanser att lyckas i din lokala marknadsföring.

Vanliga frågor och svar om lokal SEO

Lokal SEO är processen att optimera din webbplats och online närvaro för att locka fler kunder från relevanta lokala sökningar.

Lokal SEO är viktigt eftersom det hjälper företag att rikta sig till potentiella kunder som söker efter lokala produkter eller tjänster.

Lokal SEO fungerar genom att sökmotorer som Google använder information från din webbplats, onlinekataloger och andra onlinekällor för att avgöra vilka företag som ska visas i lokala sökresultat. Sökmotorerna använder en mängd olika faktorer, såsom företagsinformation, recensioner och länkar, för att bestämma vilka företag som ska visas högre upp i sökresultaten.

Du kan förbättra din lokal SEO genom att optimera din Google Business-profil, få positiva recensioner, optimera din webbplats, bygga högkvalitativa länkar och uppdatera dina företagslistor.
Vi rekommenderar att  kontakta oss för att vi ska hjälpa er komma igång.

Organisk SEO handlar om att ranka högre upp i sökresultaten för relevanta söktermer, oavsett plats. Lokal SEO fokuserar på att ranka högre upp i sökresultaten för relevanta lokala söktermer.

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning

Om oss
Webb of Sweden är en av Sveriges snabbast växande webbyrå inom webbutveckling, sökmotoroptimering och Google Ads. Vi bidrar med strategi, design, innehåll, utveckling och teknik.
Följ oss
Har du frågor?

Ta gärna kontakt med oss!

Prisförfrågan

Vi kontaktar dig inom 24 timmar.